Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Anthem AVM 60

37,990 kr

  

En av de bästa AV-förstegen

“Ska vi sammanfatta Anthem AVM 60 så är det att maskinen ser exakt ut som sina syskon, på gott och ont, och har den kompetens som krävs i den moderna hemmabion. Den klarar allt vi utsätter den för och den genomgående känslan är att det är en vuxen och ytterst trygg maskin vi har att göra med. Ljudmässigt är det på topp, särskilt om du gillar en transparent, ren och mycket kontrollerad spelstil med massor av intrikat elegans. 43000 kronor är förvisso en duktig slant, men på den här nivån kostar det naturligtvis en del. Vi är nöjda. Riktigt nöjda!”

Med AVM 60 från amerikanska bioljudexperten Anthem kan inget gå fel. Den föregående modellen ansågs vara bland det bättre som fanns på marknaden. Nya AVM 60 kan en hel del mer (som Dolby Atmos och DTS Play-Fi) och kostar dessutom en bra bit mindre, inte illa! Haka ihop denna High End-processor med deras egna multikanals-slutsteg, och du har en kombo av bioelektronik som bräcker det mesta, i både ljudkvalitet men även strömkapacitet. Som kan vi poängtera, som ett litet plus i kanten, att Anthem´s bioprodukter även övertygar stort i ren musikåtergivning. Mycket nöje!

AVM 60 är en bioprocessor, alltså ett rent försteg, med stöd för hela 11.2 kanaler. Ovanligt är också att det är fullt balanserad konstruktion till en helt klart överkomplig prislapp.

Konstruktionen och strömförsörjningen bygger kring en förstklassig toroidal-transformator. Komponentkvaliteten är rakt igenom skyhög, med som exempel 32-bitars differential DAC-chip med en samplingsfrekvens på 768 kHz (!) och optimerade filterlösningar för återgivningen av högupplöst ljud.

AVM 60 har stöd för det senaste på marknaden – den nya ljudformatet Dolby Atmos, där du kan bygga ett 7.1.4 system, alltså med två par Dolby Atmos-högtalare för utmärkt ljudpanorama i alla led, inklusive höjden. Det går även att via uppdatering av mjukvara få AVM60 kompatibel med DTS:X.

På videosidan har AVM60 stöd för Ultra HD Blu-Ray och 4K60 via HDMI 2.0a med HDR (High Dynamic Range). Stöd finns även för HDCP2.2 och en bandbredd på 18.2 Gbps (4:4:4 Subsampling av 4K60) videoströmmar, allt för att kunna hantera de senaste videoformaten. Även OSD´n (On-Screen Display) har en 4K 50/60Hz upplösning.

En mycket användbar finess är integreringen av DTS Play-Fi®, vilket innebär att du kopplar AVM 60 trådlöst till ditt nätverk och som då styrs via Play-Fi appen. Då detta är en helt öppen plattform så kan man, till skillnad från andra multiroomsystem, mixa ihop olika fabrikat och modeller. Kravet är endast att enheterna är kompatibla med DTS Play-Fi® såklart. Att det trådlösa ljudet har utvecklats råder det ingen tvekan om, för DTS Play-Fi® plattformen är kompatibel med en ljudupplösning upp till hela 24-bitar/192 kHz! Bland streamingtjänster som är integrerade kan nämnas Tidal och Spotify och kan styras från både Android och iOS-enheter samt PC.

PREAMPLIFIER (MEASURED AT XLR OUTPUT)
Maximum Output (<0.1% THD) 8.4 Vrms, subwoofer channel 9.9 Vrms
Frequency Response (2 Vrms output) 10 Hz — 35 kHz (+0, -0.25 dB)
Frequency Response, Analog-Direct (2 Vrms output) 10 Hz — 80 kHz (+0, -0.25 dB)
THD+N (2 Vrms output) -95 dB
S/N Ratio (2 Vrms output, IEC-A filter) 110 dB
XLR Configuration Pin 1: Ground, Pin 2: Positive, Pin 3: Negative
POWER CONSUMPTION
Typical Load 60 W
Standby 0.3 W
Standby IP Control Enabled 4.7 W
Standby HDMI Bypass Enabled 8.2 W
DIMENSIONS
Height 6-1/2″ (16.5 cm)
Height with Rackmount Kit 4U
Width 17-1/4″ (43.9 cm)
Depth (not including power cord) 14-1/2″ (36.4 cm)
Weight 20 lb (9 kg)
Kategori: Brand:
Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.