Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Micromega MyAmp

4,990 kr

• Made in France

• Minimalistiskt format – endast 14 cm bred

• Låter som fullbreddsförstärkare

• 2×60 Watt klass A/B i 4 Ohm

• Inbyggd Bluetooth med aptX

• Tre analoga ingångar

• Tre digitala ingångar (USB, coaxial, optisk)

• Utgång för subwoofer

• Rejäla skruvterminaler för högtalarkablarna

• Inbyggd hörlursförstärkare

• Finns i svart och vitt utförande

 

”Small Footprint, Big Performance. The MyAmp is confirmation that serious comes in all sizes. It’s a desktop dynamo to be reckoned with”

Absolute Sound, USA januari 2015

 

”We admire the control and energy of the Micromega MyAmp. The sheer driving force will entertain many listeners, and it doesn’t discriminate when it comes to low-resolution Spotify streams, either”

What Hifi, England december 2014

 

Franska Micromega har fått otroligt fin respons på sin My-serie, vars modeller erbjuder maximal valuta och är helt rätt i tiden med sitt kompakta format, som i sin tur inte går ut över ljudkvaliteten.

Den integrerade förstärkaren MyAMP – vars format inte är större än 14 cm i bredd och djup – är en produkt som inte ser mycket ut för världen, men som låter som de stora grabbarna. Trots sina ringa mått så är MyAMP riktigt välutrustad. På baksidan finner vi både analoga och digitala ingångar, utgång för subwoofer samt rejäla skruvterminaler för högtalarkablarna. Ett plus i kanten är att du även kan streama musik trådlöst via Bluetooth. Så varför inte ta med dig surfplattan till soffan och starta Tidal/Spotify-appen!?

 

Den lilla förstärkaren med den ´stora´ strömförsörjningen

I den här typen av produkter förväntar sig många att finna en digital strömförsörjning i det lilla chassit. Micromega har valt att gå en annan väg mot ljudperfektion. I MyAMP finner man en ´hederlig´ analog klass A/B-teknik som ger 30 Watt kanal i 8 Ohm, och dubblar uteffekten i 4 Ohm! Strömförsörjningstekniken Micromega har utvecklat är döpt till LLC Resonant Mode Power Supply, och den hävdas motsvara en 250VA transformator med en kondensatorbank på 15.000 uF. Något som skulle vara respektingivande i en fullbredds-förstärkare!

 

Genomtänkt teknik

Det första vissa kan reagera på är att chassit är i ABS-plast och inte metall. En fördel med detta är att kostnaden blir lägre på chassit och ger därmed större utrymme till dess innehåll (alltså komponentvalet). En annan fördel är att ABS är mer immunt mot ringningar och vibrationer, vilket är en viktig egenskap då många halvledare är mikrofoniska.

Komponentvalet i MyAMP är riktigt högt. Som exempel finner vi ett ESS Sabre Hyperstream DAC-chip, som ger en 24-bitars/96 kHz upplöst musiksignal via den isolerade USB-ingången, alternativt samma upplösning i 192 kHz sampling via den coaxiala eller optiska ingången.

Även den viktiga volymregleringen är påkostad och mycket exakt med hela 256 steg som vardera reglerar signalen i 0.5 dB. På fronten finns en LED-stapeldiagram som display för volymnivån och som även indikerar eventuell klippning.

De analoga ingångar har en anpassad ingångsimpedans för att undvika onödig överbelastning på utgångssteget.

MODELL
MyAMP
VARUMÄRKE
Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.