Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

REL HT1205

12,490 kr

Framtagen för bio

HT 1205 (HT= Home Theatre) är skapad för att prestera maximalt i hembion för pengarna. Här får man fantastiskt ljudtryck för pengarna men ändå en tight och djupgrävande bas.

En påkostad 500 W förstärkare driver och kontrollerar den 12 tums långslagiga baselementet av glaskolfiber som är extremt lätt och styvt. Otrolig kontroll! Ingen ”sladderbas” här inte.
Till skillnad från många biobasar som mer lägger till ”muller”, får man här också äkta djupbas ända ned till 22 Hz (-6dB), och detta är inga ”glädjesiffror”. För pengarna lär konkurrensen vara i stort sett obefintlig.


Enbart lågnivå


HT 1205 kopplas in via pre-out /subwoofer out på förstärkaren.

För de som känner till REL vet att de alltid har haft högnivå ingång som kopplas på högtalarutgångarna och de typ 20 senaste åren alltid i kombination med lågnivå där man haft två volymer och olika delning. Detta för att via högnivå fylla på det som saknas på djupet i fronthögtalarna och simultant återge biobas. Detta helt utan ”övergångsproblem”.
När basen ska spela riktigt djupt och båda delarna, sker det så klart på bekostnad av ljudtryck. Man kunde alltså hitta andra fabrikat som kunde spela mer men som å andra sidan en makalös och kompromisslös koppling som alla andra fabrikat saknat.

I denna HT-serie har man valt att enbart statsa på maximal prestanda via lågnivå. Följdaktligen finns en volym och man kan välja att låta förstärkaren sköta delningsfrekvensen (LFE) eller att använda RELs egna patenterade filter (LOW) som på ett ”mjukare sätt” integrerar perfekt med högtalarna (främst för stereolyssning). Här kan man dela ner till 40 Hz, och det fungerar så att den jobbar nerifrån det den kan bemästra på djupet upp till delningen man ställt den på, sedan finns information högre upp i frekvens med fast avtagande i styrka. Alla högtalare har en motsatt ”kurva” att de tappar i styrka neråt. Subbasen och högtalarnas frekvenskurvor möts därför och ”fyller ut varandra” så att man får en linjär frekvensåtergivning. Om bas och högtalare spelar samma frekvenser så blir resultatet en ”puckel” i frekvensgången och man hör omedelbart att det inte stämmer riktigt med subbasen. Vilket många musikälskare noterat när de testat andra fabrikat än REL!

Kör man dock enbart biobas så är det en egen kanal och krockar inte med något annat. Här ger HT1205 marknadens bästa prestanda!
.
Övriga kopplingsmöjligheter

Det finns även utgångar så att man kan länka vidare till en andra subbas, och man kan välja om basen ska gå igång när den får signal eller om den ska vara avstängd eller påslagen.
En tradition hos REL är att ha en fasvippa 0 eller 180 grader. Man väljer det läge då subbasen låter mest i lyssningspositionen.

Vill du ha den trådlös kopplad? Köp till REL HT-Air™. En kompromisslös (full frekvensåtergivning, 24 bit) sändare/mottagare som presterar lika bra som en lågnivåkabel men man slipper jordproblem och vinner en enorm frihet i placering. Subbasen behöver sedan bara ström!

Har du redan en REL i bion?

Grattis! Man kan inte ha för många subbasar i ett bio-system! Kolla in www.rel.net så kan du få förslag på olika uppsättningar.
Det saknas djupbas i samtliga kanaler. Traditionella högtalare bemästrar helt enkelt inte djupet med full styrka ens om man investerat riktigt stort.

Har man t ex en REL som är kopplad både hög- (hi-level) och lågnivå (LFE) , kan man med en REL HT sub, avlasta denna som en ren biokanal sedan kan den befintliga subbasen högnivå-mässigt kopplas till centern (så att den ljudmässigt motsvarade en ”riktigt” stor högtalare). Resultatet blir makalöst. Mer naturligt ljud och mindre ”lådljud”. Ca 60 % av filmen kommer trots allt ur denna ofta ”lilla” låda. Lågnivå kan sedan kopplas som en LFE kanal till och tryckutjämnar rummet

HT 1205 – Om du är seriöst intresserad av äkta djupbas med massivt tryck i hembion!

Förstärkare
Förstärkaretyp Klass D
Effekt 500 W RMS
Ingångar 1 LFE RCA, 1 Lågnivå RCA
Utgångar 1 LFE RCA, 1 Lågnivå RCA
Högtalare
Modell  Aktiv subbas
Princip  Sluten låda
Frekvensomfång från 22 Hz (-6 dB)
Bas  12 tum glaskolfiber
Allmänt
Effektförbrukning (standby)  <1 W
Spänning  230 V
Medföljer  Manual, strömkabel
Övrigt Ställbar fas 0/180 grader. Trådlös möjlighet: HT Air Wireless (köp till), Ingen kompression.
Mått  37,6 x 40,5 x 39,9 cm
Vikt  19,2 kg
Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.