Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Soulnote M-3

234,000 kr

TEKNOLOGI

Enkel push-pull-utgångsfas med 4-stegs Darlington transistorer

Vi ansåg att enkel push-pull-utgång var oumbärlig för att skapa en emotionell musikalisk upplevelse och eliminera ”oskärpa i den mikroskopiska tidsdomänen” som så ofta symboliseras av förbättringar i ljudkvalitet genom högkvalitativa klockor.

Ändå var vi tvungna att övervinna de relativt låga nivåerna av ström som tillhandahålls av typiska enkel push-pull-konfigurationer. Som ett resultat introducerade vi i M-3 industriell kvalitet på kan-typ utgångstransistorer med en relativt liten Cob och stor strömflöde. Driver-steget använder samma utgångsstegetransistorer som används i A-2 för att enkelt driva dessa stora kapacitetsburkar för sammanlagt fyra Darlington-byggsteg.

Bussar med kopparplattvärmeavledare

Huvudvärmekylaren använder små, lätta kopparplattvärmeavledare – en sällsynthet i konventionella kraftfulla förstärkare. Den här värmeavledaren fungerar också som en buss för att driva burktransistorerna, medan burktransistorernas terminaler passerar genom bussen och monteras direkt på kretskortet under. Detta eliminerar trådning – Achilles’ hälen för burktransistorer – samtidigt som det eliminerar instabilitet från induktanskomponenter och försämringar av ljudkvaliteten orsakade av dumpning av isoleringsarket i enheten. Dessutom är värmeavledaren fysiskt isolerad från chassit, vilket påverkar ljudkvalitetsaspekter som transparens och ger en känsla av öppenhet. På så sätt dödar den här värmeavledaren tre flugor i en smäll.

Spänningsförstärkningssteg

Spänningsförstärkningssteget använder icke-negativ feedback differentiella kretsar (nya Type-R-kretsar) omformade för effektförstärkare.

Endast en transistor används för att fullständigt förstärka emitterföljaren, spänningen och differentiella kretsar utan någon förstärkning. Belastningsimpedansen i denna transistor är en ”GND en-stegs förstärkningsenkeländ icke-negativ feedback-krets” som endast ansluter till GND. Dessa nya Type-R-kretsar skapades med endast 4 bipolära transistorer och 10 resistanser för att extrahera idealiskt fullt svängningsutgång över ett brett spektrum, även om denna konfiguration primärt är densamma som den som används för enkeländsrörförstärkare. Denna idealiska icke-negativa feedback-krets kan lätt kallas en referenskrets för hur väl den presterar.

Extremt enkel konstruktion

M-3 är där vi upptäckte att stora strömstegförstärkare bör ägnas åt en enda funktion. Den har bara en uppsättning ingångsterminaler och högtalarterminaler. Det är en en-funktions monoblock effektförstärkare utan selektorer eller dämpare. Signalerna som matas in från XLR-terminalerna går direkt till basen på de första stegens transistorer, genomgår enstegsförstärkning och matas ut via en enda push-pull-krets. Den enda tillgängliga funktionen är strömbrytaren. Som förväntat innehåller enheten inga onödiga kretsar eller komponenter som mikrokontroller, etc.

Ultra-lågförlust 1600 VA icke-epoxi-fyllande toroidal krafttransformator

Vi utvecklade en stor krafttransformator som kan bäras av en person ensam. Denna gigantiska krafttransformator är monterad vertikalt på frontpanelen så att eventuell läckflux reser parallellt med kretskorten, och den är upphängd på titanbrickor och ansluten till en spik för att säkerställa att skadliga vibrationer inte överförs till chassit.

Hög hastighet icke-negativ feedback-strömförsörjning

Kommunikationskondensatorerna använder speciellt valda 470 uF hög resistans, små kapacitet, låg förstoring foliefilterkondensatorer. Optimering av kapaciteten enligt antalet använda kondensatorer och minimering av belastningen på strömförsörjningen förbättrar ytterligare verklig reglering i denna kraftiga kraftförsörjningstransformator. Likriktardioden använder nyinförda SiC-dioder med de senaste specifikationerna som förstärker det maximala ingångsströmvärdet. Detta skapar en otänkbart kraftfull och snabb strömförsörjningsstruktur.

Förstärkare helt separat från huvudchassit, var och en jordad med tre spikar

Tre spikar jordar både huvudchassit och förstärkardelen för totalt sex spikar i M-3. Även om dessa två komponenter är helt fysiskt separata har strömförsörjningslinjen från krafttransformatorn förkortats för att eliminera negativa påverkningar som ett resultat av vibrationer och läckage från transformatorn. Denna verkligt idealiska konstruktion resulterar i en otrolig ljudkvalitet som kan upplevas genom att sätta i eller ta bort transportskruven. Och självklart är ljudkortet, AC-adaptern, högtalarkontakterna, ingångsterminalerna och basplattan alla icke-rigida delar.

 

 

SPECIFIKATIONER
Maximal uteffekt 160W (4Ω)
Total harmonisk distorsion 0,1% (1W)
Frekvenskarakteristik 2Hz till 200kHz (±1dB)
Ingångskänslighet / impedans 1V / 25kΩ
Förstärkning 22dB
Strömspänning 230V AC 50Hz
Strömförbrukning 110W
Maximala externa dimensioner Huvudenhet: 340(B) × 251(H) × 512(D)mm
Vikt 31kg
Ingår tillbehör Specialhögtalarkabel, Specialstativ, Strömkabel

 

Färg

Svart, Silver

Artikelnr: N/A Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.