Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Marantz PM7000N

11,000 kr

Integrerad stereoförstärkare med HEOS inbyggt

Upptäck PM7000N, den första integrerade HiFi-förstärkaren från Marantz med strömåterkopplingsdesign och HEOS inbyggt. Det perfekta valet för ljudkonnässörer, PM7000N innehåller högkvalitativa ljudkomponenter, Marantz egna HDAM-kretsar, en toroidtransformator och omedelbar strömförsörjning. Streama din favoritmusik och njut av högupplösta, digitala ljudfiler upp till 192kHz/24bit eller DSD5.6. Byt till den högkvalitativa phonoingången (MM) för att lyssna på dina älskade vinylskivor som aldrig förr. De digitala ingångarna har stöd för PCM audio och avkodar – förutom MP3 – lossless digitala filer som ALAC, FLAC och WAV upp till 192kHz/24bit för högupplöst lyssnande. USB-A och HEOS inbyggt har dessutom stöd för DSD 2.8MHz och 5.6MHz uppspelning. Streama din favoritmusik trådlöst via AirPlay 2 och Bluetooth, och styr förstärkaren via HEOS-appen eller med hjälp av de ledande röstassistenterna Apple Siri, Google Assistant och Amazon Alexa, där de stöds lokalt.
Nyckelfunktioner

 • Kraft att tillfredsställa dina ljudpreferenser:2-kanals helt diskret integrerad HiFi-förstärkare med strömåterkopplingsdesign; 60W per kanal (8 ohm, 20Hz – 20kHz)
 • Marantz proprietära HDAM-SA3 kretsar:Stort dynamiskt omfång och Marantz berömda ljudbild
 • Skärmad toroidtransformator:Levererar jämn kraft på en hög nivå för ren förstärkning utan distorsion
 • Bluetooth och Wi-Fi med 2.4GHz/5GHz dual band stöd inbyggt:Förbättrad nätverksstabilitet även i WiFi-täta hem
 • HEOS inbyggd trådlös musikstreaming:Spela näst intill obegränsat med musik från dina favorittjänster som Spotify (Gratis eller Premium), Amazon Music, Deezer, TuneIn Internet Radio med flera, med den bekväma HEOS-appen
 • Stort utbud av anslutningar:Fyra analoga ingångar, en analog utgång, en koaxial ingång, två optiska digitalingångar och en USB-A för högupplösta ljudfiler
 • Musikuppspelning med hög prestanda och hög upplösning:Stöd för högupplöst ljud, ALAC, FLAC och WAV lossless filer upp till 192kHz/24bit – plus DSD 2.8MHz och 5.6MHz för högupplöst lyssnande via en högpresterande DAC AK4490
 • Spela vinyl med exceptionell klarhet:Integrerad phonoingång med nydesignat FET-ingångssteg för att förbättra signalrenheten och ljudet
 • Helt skärmad digitaldel och nätverkssektion som kan inaktiveras:Minimerar risken för störningar från den digitala delen för att uppnå högsta möjliga ljudprestanda och en helt ren, analog upplevelse
 • Premium Marantz SPKT-1+ högtalarterminaler:Förbättrad anslutning till högtalare för högkvalitativ uppspelning
 • Tala dina kommandon:Stöd för röstassistenterna Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri för sömlös röststyrning
 • Fungerar med din TV-fjärrkontroll:Programmera PM7000N att fungera med din TV-fjärrkontroll och smidigt justera volymen upp och ner, stänga av ljudet och välja källa

 

Modern integrerad förstärkare

PM7000N är Marantz första helt diskreta, integrerade förstärkare med strömåterkopplingsdesign och HEOS inbyggt. Den är det perfekta valet för ljudkonnässörer som kräver Marantz musikaliska ljud med flexibel användning och tillgång till digitalt streamad musik. Förstärkaren levererar kraftfulla 2x60W i 8 ohm eller 2x80W i 4 ohm (20Hz – 20kHz).

 

Det mest musikaliska ljudet

Designad, byggd och noggrant finjusterad av ett team med mer än 65 års HiFi-expertis tillhandahåller PM7000N exceptionella prestanda för din musiksamling. Oavsett om det är digitalt eller analogt, njut av det mest musikaliska ljudet oavsett källa.

Varför Marantz

Helt diskret effektförstärkare med strömåterkoppling och HDAM-S3

Strömåterkopplingsförstärkning, en välkänd Marantz-proprietär kretsteknologi, är eftertänksamt designad att matcha kraven från högupplöst musik för stor bandbredd och mycket snabb ljudåtergivning. Impedansen i strömåterkopplingspunkten är minimerad, vilket genererar en mycket låg jordpotential. Marantz strömåterkopplingsförstärkare reducerar behovet av faskompensation genom negativ feedback (NFB) till ett minimum. Detta förenklar signalvägen och resulterar i hög genomströmning, förträfflig transientrespons och superb sonisk transparens över hela frekvensområdet. Till skillnad mot traditionella spänningåterkopplingsförstärkare gör strömåterkopplingsteknologin effektförstärkaren näst intill immun mot svåra högtalarlaster.

Marantz HDAM-SA3 teknologi

Marantz utvecklade sina egna diskreta kretsar kallade Hyper-Dynamic Amplifier Modules, eller HDAM, för att ersätta de traditionella halvledarbaserade förstärkare som används annorstädes. Genom att använda diskreta, ytmonterade komponenter med korta, speglade signalvägar för vänster och höger kanal presterar HDAM betydligt bättre än de traditionella operationsförstärkarna vad gäller stighastighet och brusnivå. Resultatet är ett mycket mer dynamiskt, precist och detaljerat ljud. Genom åren har Marantz utvecklat olika HDAM:s för att passa de speciella kraven hos varje spelare och förstärkare. PM7000N använder sig av den högklassiga SA3-versionen.

 

Högkvalitativa ljudkomponenter

Marantz har ett orubbligt rykte att välja bästa möjliga komponenter till sina HiFi-produkter, och PM7000N är byggd enligt samma ”prestanda först” HiFi-preferenser. Marantz ingenjörer konstruerade och optimerade PM7000N genom omfattande lyssning i dedikerade faciliteter i Europa och Japan, och användande av HiFi-optimerade ljudkomponenter.

 

Stort utbud av anslutningar

PM7000N är försedd med fyra analoga ingångar och en analog utgång, en högkvalitativ phonoingång (MM) plus en koaxial och två optiska digitalingångar, samt en USB-A-ingång för högupplösta ljudfiler.

 

Stöd för högupplöst ljud

Möjlighet att avkoda högupplöst ljud ALAC, FLAC och WAV lossless filer upp till 192kHz/24bit, såväl som DSD 2.8MHz och 5.6MHz låtar (det audiofila SACD-formatet) så du kan njuta av musiken precis så som artisten avsåg. Lyssna på din musik via baksidans USB-anslutning eller via källor i nätverket.
Förbättrad phonoingång integrerad

Marantz integrerade förstärkare har länge varit försedda med högkvalitativa phonoingångar. PM7000N förblir denna vana trogen samtidigt som den introducerar en ny design – en som integrerar FET (field effect transistorer) i ingångssteget. Detta ger hög ingångsimpedans, eliminerar användande av kopplingskondensatorer och förenklar signalvägen, vilket reducerar distorsion samt förbättrar signalrenheten.

 

Subwooferutgång

Det finns stöd för en extern subwoofer med justerbart lågpassfilter för lågfrekvent basåtergivning I din lyssningsmiljö. Njut av korrekt bas utan hörbara toppar och dalar oavsett var du placerar din subwoofer.

Högkvalitativa Original Marantz SPKT-1+ högtalarterminaler

Högtalarterminalerna på PM7000N är tillverkade av tät mässing med en tjock silverplätering för att sörja för bästa möjliga kontakt med högtalarkablarna.

Skärmad digitalkrets

För att skydda den analoga kretsen från digitala störningar och brus är den digitala kretsen skärmad, vilket reducerar interferens. De trådlösa, digitala kretsarna kan också stängas av individuellt, genom användande av ”pure-lägen” för att undvika interferens.

Source Direct funktion

För att försäkra sig om kortast signalväg och mest naturtrogna återgivning är PM7000N försedd med Marantz Source Direct funktion, som leder signalen förbi ton- och balanskontrollkretsarna, för kortare signalväg och förbättrad ljudrenhet.

Toroidtransformator

En toroidtransformator har ett flertal fördelar som kan härledas till dess effektivitet och kraftresurser. Dess form innebär att den elektromagnetiska strålningen och de mekaniska vibrationerna hålls på en låg nivå, vilket resulterar i bättre ljudkvalitet än vad som åstadkommits med en traditionell transformator.

Separat strömförsörjning för stand-by

För att reducera strömförbrukningen i stand-by är PM7000N försedd med dubbla, separata strömförsörjningskretsar. I stand-by är den digitala SMPS-strömförsörjningen aktiv så att PM7000N kan startas via nätverket. När produkten växlar till aktivt läge stängs SMPS-strömförsörjningen av och toroidtransformatorn aktiveras, för att tillhandahålla de nödvändiga strömresurserna för att leverera Marantz soniska signatur.

Omdesignade förförstärkarkretsar med HDAM

En nyutvecklad, elektronisk volymkontroll, som använder den senaste integrerade kretsen för volymkontroll i kombination med Marantz HDAM, realiserar bättre kanalseparation, dynamiskt omfång, förbättrat signal/brusförhållande och distorsionsreduktion, samtidigt som den bibehåller känslan av en analog volymkontroll. Förstärkaren använder sig av en Marantz-designad, elektrisk volymkontroll för hög linjäritet och “bäst i klassen”-kanalseparation.

Pure-lägen

PM7000N är försedd med tre “pure-lägen” som medger inaktivering av sändande ljudsektioner för att förhindra störningar när man lyssnar på analoga källor. Pure-lägen kan individuellt stänga av nätverk och USB-A, WiFi och/eller Bluetooth, för att sörja för den bästa musikaliska upplevelsen.

Högupplöst OLED-display

En stor OLED-display tillhandahåller detaljerad information om streamad musik och gör det enkelt att söka efter innehåll online eller via USB.

 

HEOS inbyggt

Med HEOS inbyggda teknologi kan du njuta av din favoritmusik i alla rum i ditt hem, för en trådlös ljudupplevelse i hela hemmet. Spela samma låt i varje rum eller välj olika låtar i olika rum – valet är ditt. Njut av musik från Spotify (Gratis eller Premium), Amazon Music, Deezer, Tidal med flera, eller från ditt lokala bibliotek med musikfiler. Med ytterligare HEOS-produkter, som till exempel HEOS-högtalare, kan du spela all din musik i ett rum eller i många.

 

Stöd för de ledande röstassistenterna

Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör. Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används.

AirPlay 2 + Apple Siri röststyrning

Streama musik från musiktjänster som Apple Music och Spotify eller titta på video från tjänster som YouTube och Netflix på iPhone, iPad, Mac eller Apple TV och hör ljudet i perfekt synk i dina högtalare från AirPlay 2-källor.

För multirumljud, streama trådlöst till flera AirPlay 2-kompatibla enheter samtidigt med förbättrad ljudbuffring för att försäkra jämn musikuppspelning. AirPlay 2 medger kontroll och gruppering av kompatibla ljudenheter inom Apple Music eller Home-appen. Hantera AirPlay 2 i appen eller med rösten via Siri.

Lär dig mer

Amazon Alexa röststyrning

Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster via Alexa med HEOS inbyggt. Be Alexa spela musik från Amazon Music med flera. Höj eller sänk volymen, pausa, dämpa ljudet och spela nästa låt – allt med din röst.

För att börja streama via Alexa röstkommandon, öppna Alexa-appen och välj ”Skills”. Lägg till HEOS Home Entertainment för att aktivera. Gå sedan till Smart Home i Alexa-appens meny och välj Devices and Discover eller säg “Alexa discover my devices”.

Lär dig mer

Google Assistant röststyrning

Be Google Home, Google app eller någon annan enhet med Google Assistant inbyggd att kontrollera innehåll i din lyssningsmiljö. Starta musik i HEOS-appen och be sedan din Google Assistant att kontrollera volymen, spela, pausa, byta låt med mera.

Lär dig mer

 

Anslut din TV, Blu-rayspelare, DVD-spelare med mera

Anslut din digital-TV eller kabel/satellit set-top-box och en Blu-rayspelare eller DVD-spelare till någon av de tre digitala ljudingångarna (optisk 1 och 2, koaxial 1) och njut av digital ljuduppspelning med stort dynamiskt omfång till dina favoritfilmer och TV-program. Alla digitala ingångar kan automatiskt starta PM7000N när den känner av en ljudsignal från en TV, och din TV-fjärrkontroll kan programmeras att direkt styra förstärkarens volymkontroll, tysta ljudet, starta och stänga av förstärkaren samt välja källa

Utgångseffekt (8 / 4 Ohm RMS) 60 W / 80 W
Frekvensomfång 5 Hz-100 kHz
Total harmonisk distorsion 0.02%
Dämpfaktor 100<
Ingångskänslighet: MM 2 mV / 47 kOhm
Ingångskänslighet: MC
Signal/brusförhållande MM / MC 87 dB / -
Ingångskänslighet: högnivå 200 mV / 20 kOhm
Ingångskänslighet: balanserad högnivå
Signal/brusförhållande högnivå 115dB(2V input)
Ingångskänslighet: effektförstärkare direkt IN
Signal/brusförhållande: effektförstärkare direkt IN
Välj färg

,

Artikelnr: N/A Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
 • Inga produkter i varukorgen.