Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Soulnote A-3

246,000 kr

TEKNOLOGI

Fullständig separation av vänster och höger kanals GND (jord)

Den GND-separerings-teknologin som används i P-3-förstärkaren tillämpas på denna modell med en effektförstärkningskrets. Från början var frågan om hur man jordar GND för en effektförstärkare som hanterar hög ström en nyckeldesignfråga, och det fanns inget tidigare exempel på GND icke-jordning. Genom enkel icke-NFB-kretsar, optimerad konstdesign, minimering av högströmslingor, eliminering av induktanskomponenter och andra faktorer uppnåddes dock icke-jordning av effektförstärkarens hölje. Detta ledde till födelsen av integrerad förstärkare A-3 med helt separerad vänster och höger GND. Vidare, genom att separera styrningssignalerna för väljaren, volymen, skyddskretsen och andra reläer med en fotokopplare, kunde vi uppnå fullständig GND-separation med hänsyn till kapacitans- och induktanskomponenter. Den tredimensionella ljudfältet och rymden är de nya gränserna för integrerade förstärkare.

4-stegs Darlington-konfiguration med superkraftfull driver och förstärkare

För att enkelt driva TO3 (Metal CAN-typ) transistorn används superkraftfulla TO3P-transistorer både i föraren och förstärkaren. Att säkerställa en perfekt strömtillförsel hela vägen ner utan hänsyn till hfe-fluktuation vid hög ström gör det möjligt att uppnå både djup uttrycksfullhet och en spännande groove.

Enkel push-pull-utgångsstege

Utgångssteget använder en enkel push-pull SEPP-krets med en TO3 (Metal CAN-typ) bipolär transistor som används i M-3. Den realiserar suddfri musikreproduktion med korrekt timing från ultralåga till superhöga frekvenser. Den hjärtskärande musikreproduktionen är resultatet av den enkla push-pull som inte bryter mot mikrotidaxelns noggrannhet.

Kopparbusskylare

En lätt och kompakt kopparplatta används som huvudkylare. Denna kylare fungerar också som en bussbar för strömförsörjning till TO3 (Metal CAN-typ) transistorn, och terminalerna för TO3 (Metal CAN-typ) transistorn penetrerar bussbaren och monteras direkt på kretskortet under. Detta eliminerar trådning, som är en nackdel med TO3 (Metal CAN-typ) transistorn, och hjälper till att övervinna instabilitet orsakad av induktanskomponenten samtidigt som ljudkvalitetsförsämring undviks på grund av isoleringsarket som dumpar på enheten. Ljudkvalitetseffekten är också extremt imponerande, med en känsla av frihet och transparens på grund av den fysiska oberoendet hos kylaren från chassit. Dessutom är strömförsörjningskortet och förstärkarkortet i A-3 anslutna med en bussbar-värmeavledare, som också fungerar som en strukturell komponent för att bilda en block. Det är verkligen en ”fyra flugor i en smäll”-värmekylare.

Ny Type-R-krets, helt balanserad icke-NFB

För spänningsförstärkning används en nyutvecklad hög-gain-till-GND enstegs Type-R-krets. Nakna folie-resistorer används generöst för alla resistanser som är involverade i förstärkarens drift.

GND-omkopplare för väljaren

Väljaren som kopplar bort till GND var en viktig punkt för P-3. Detta används också i A-3. Det eliminerar ljudkvalitetsförsämring orsakad av GND-loopar som uppstår när många uppspelningsenheter är anslutna. Den högsta klassens RSR anpassade relä används för reläet.

Resistor-omkopplingsvolym

Resistor-omkopplingsvolymen är den enklaste och tillåter minst förlust från ljudkällan. Naturligtvis används RSR anpassade reläer och nakna folieresistorer genomgående. Detta är den högsta klassens volym som någonsin övervägts.

GND-ankare

GND för vänster och höger kanals strömförsörjningsenheter är jordade till vänster och höger sida, metallisolerade med keramiska brickor, en speciell höljeskonstruktion som fungerar som ett GND-ankare. En känsla av öppenhet och grepp i basen uppnås på en hög nivå.

 

Superstark krafttransformator

Två 700VA oimpregnerade toroidala krafttransformatorer används för effektförstärkning, en till vänster och en till höger. Dessutom är tre krafttransformatorer, inklusive kontrollsystemets krafttransformator, packade i ett hölje. De är alla monterade vertikalt så att magnetfältlinjerna är parallella med kretskortet.

Hög hastighet icke-NFB strömförsörjning

För likriktar kondensatorn används en särskilt vald hög medståndsspänning, liten kapacitet, låg förstoring foliefiltkondensator på endast 470uF. För att optimera kapaciteten bestämdes antalet enheter och belastningen på krafttransformatorn minskades. Detta förbättrade ytterligare regleringen av den ultrakraftfulla krafttransformatorn. För likriktardioderna används SiC-dioder av de senaste specifikationerna med förbättrad tillåten inrusningsström. Detta är den mest kraftfulla och snabba strömförsörjningskonfigurationen som någonsin övervägts. Dessutom används två stora kraftreläer med utmärkt ljudkvalitet oberoende och utan fastsättning som strömbrytare för de två huvudkrafttransformatorerna. Med andra ord är strömbrytaren på frontpanelen dedikerad till kontrollsystemets undertransformator. Oberoende strömbrytare för varje krafttransformator, som är en högström-kontaktpunkt, är extremt avgörande för ljudkvaliteten.

Ofast struktur

Förstärkaren blocket, terminalerna, AC-ingången, topplocket och bottenlocket är alla ofasta. Speciellt använder förstärkarblocket en trepunktslateralskjuvstruktur med titanreglar. Medan den undviker skadlig vibration från krafttransformatorn frigör den också sin egen intrinsiska vibration.

Volymbypassfunktion

En av varje XLR och RCA kan ställas in för volymbypass med förstärkning fixerad vid 22dB. Genom att ansluta utgången från en AV-förstärkare kan den användas som en AV-effektförstärkare.

Flerenhetsanslutningsfunktion

Genom att ansluta en 3,5 mm stereo minikabel kan flera enheter länkas (samtidig kontroll av volym etc.). Genom att ställa in en ledare och en följare kommer alla följare att följa ledarens tillstånd. Dessutom kan följaren skilja mellan ledarens och följarens volym. Denna funktion möjliggör exempelvis volymkontroll i en multi-förstärkarkonfiguration med digitala kanalavdelare efter DA-omvandling. Självklart eliminerar den flytande GND för kontrollsystemet problem som GND-loopar orsakade av koppling.

REC OUT-funktion

REC IN / REC OUT-anslutningar finns för att ansluta en öppen rullbandspelare eller digital inspelningsenhet. Anslutning kan göras med XLR- eller RCA-kablar.

SPECIFIKATIONER

Modellnamn A-3SE (Premium Silver) / A-3BE (Premium Black)
Ingång 3 (balanserad), 3 (obalanserad)
Utgång 1 (högtalare)
Volymbypass 1 (balanserad), 1 (obalanserad)
Nominell effekt 120W + 120W (4 ohm)
Total harmonisk distorsion 0,27% (1W, 8 ohm)
Frekvenskaraktäristik 2Hz till 200kHz (+/-3dB, 1W, 8 ohm)
Ingångskänslighet 480mV
S/N 110dB
Maximal förstärkning 33dB
Strömspänning 230V AC 50Hz
Strömförbrukning 180W/86W (vid viloläge)
Maximala externa dimensioner (inklusive spikes) 454(B) x 184(H) x 407(D)mm
Vikt 31kg
Inkluderade tillbehör Spike board, spikes, spacer (för Spike board floating), fjärrkontroll, strömkabel

 

Färg

Svart, Silver

Artikelnr: N/A Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.