Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Furutech NanoFlux NCF 18E

55,200 kr

Under många år så har PowerFlux 18E varit den högsta nivån av nätkablar från Furutech. Den har varit ett självklart val för många seriösa entusiaster som söker närvaro och upplösning med en tyst bakgrund utan att ge avkall på kraft och dynamik. Under arbetet med Furutechs Nano-serie insåg man att det var dags att sikta än högre, der var dags för NanoFlux att göra entré.

Ledarmaterial
Man ville att den nya kabeln skulle ha den bästa möjliga ledaren och därför valde man att använda enkristallig ren koppar, Furutechs välkända α (Alpha) OCC. På samma sätt som man i Furutechs Nano-serie hade kombinerat α (Alpha) OFC med Nano Liquid så kobinerade man nu α (Alpha) OCC och Nano Liquid till en ny superledare, α (Alpha) Nano OCC.

α (Alpha) Nano OCC
Furutech α (Alpha) Nano OCC är en av de absolut bästa ledarna för att leda ljudsignaler som Furutechs ingenjörer har hittat. I den speciella tillverkningsprocessen låter man Nano Liquid omsluta OCC-ledarna. Nano Liquid är en blandning av skvalen-olja och mycket små partiklar av guld och silver. Molekylerna är bara 0,000008 mm stora och de fyller upp konkava/konvexa sektioner som bildas på ledaren under tillverkningsprocessen. Detta förbättrar ledningsförmågan mellan kabelns ingående ledare och sänker kabelns impedans.

Kabelns uppbyggnad
Man ville att NanoFlux skulle vara så överdimenionerad att den inte på något vis skulle kunna hämma kraft och dynamik, därför valde man att ge den en kabelarea på hela 5,5 mm². Ledarna är uppbyggda av 434 st, 0,127 mm grova trådar. Trådarna är uppdelade i sju st buntar och i varje bunt är de 62 trådarna hårt tvinnade. De sju buntarna är i sin tur tvinnade runt varandra. Ledaren skyddas av en mjuk och flexibel PVC-isolering.

De tre ledarna är tvinnade tillsammans och hålls säkert på plats med en innermantel i PVC som är dämpad med kolpartiklar. Innermanteln omges av en flätad skärm med 0,12 mm grova trådar i koppar som i sin tur omges av en mantel, tillvekad av en mycket flexibel PVC. Allra längst ut skyddas kabeln av en flätad kabelstrumpa i nylon.

Trots att Furutech NanoFlux 18E har en mycket väl tilltagen kabelarea så är den mycket följsam och flexibel, dels tack vare de 434 supertunna trådarna som bildar varje ledare och dels den mycket flexibla, blyfria, PVC som man använder till kabelns isoleringar och mantlar.

Kontakter
Kabelns kontakter är den Furutechs FI-50 /FI-E50 NCF. Precis som de tidigare kontakterna i FI-50 serien så är kontaktkroppen dämpad med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek men här har man även lagt till ett ”aktivt” dämpmaterial, NCF. NCF-pulver eller Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två ”aktiva” egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som elimenerar statiska laddningar och dels så konverterar det vämeenergi till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idialiskt material för eletrisk och mekanisk dämpning.

Kapsel med GC-303
Mitt på NanoFlux sitter det en kapsel, tillverkad av rostfritt stål och silverpläterad kolfiber. Den innehåller GC-303, en substans som absorberar EMI (elekromagnetiska störningar) och som Furutech genom åren har använt flitigt i både fördelardosor och kablar för att motverka den EMI som strålar ut.

Ljudet
Mixen mellan guld- och silver-partiklar och mängden skvalenolja som används när ledaren tillverkas påverkar ljudets egenskaper och man har provat och lyssnat sig fram tills man hittade den perfekta mixen.

Den slutliga ”tunade” kabeln har en mycket bra balans av de egenskaper som Furutech är kända för. Hög upplösning och en mycket tyst bakgrund, förbättrad rumsuppfattning, ett musikaliskt och tilltalande mellanregister, tight och kontrollerad bas med extremt bra kraft och dynamik.

Furutech
Kabeltyp Skärmad nätkabel
Ytterdiameter 18,8 mm
Ledararea 5,5 mm²
Basmetall α (Alpha) Nano OCC
Längd 1,8 m
Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.