Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Soulnote S-3 Reference

258,000 kr

Type-R non-NFB-kretsar

De analoga kretsarna antar de nyutvecklade Type-R non-NFB-kretsarna. Dessa är balanserade spänningsförstärkarkretsar konstruerade med endast 4 högfrekventa bipolära transistorer och 8 resistorer. Första steget använder differentiell förstärkning utan någon förstärkning. Förstärkning genereras endast i det andra steget, vilket är en jordad enkeldubbelförstärkare. Genom att ändra bias för utgångssteget från en LED-lösning till en transistor termisk koppling har den konventionella emitterresistansen på 22 ohm framgångsrikt minskats till endast 1 ohm. Denna otroligt enkla konstruktion eliminerar effektbrus effektivt för att möjliggöra överväldigande drivkraft och låter ljudet verkligen skina med färsk och livlig uttrycksfullhet.

Använder fyra ES9038PRO-kretsar

Varje kanal i DAC-chippet använder två ES9038PRO-chips, totalt fyra i spelaren. Varje kanals oöverträffade kraftfulla 120 mA strömoutput är en väsentlig del av den diskreta non-NFB-DAC:en. En ström-spänningsomvandlingsresistor omvandlar denna strömoutput direkt till spänning före första steget i Type-R Circuit.

Ultra-låg jitter-klocka

Mästerklockan från DDS LMX2594 har en extremt låg jitter på 45 femtosekunder för att skapa en non-PLL-synk från DAC till SACD-mekanismen. Utan någon överföring till USB eller LAN överträffar den dynamiska och transparenta SACD-uppspelningen med DAC-drivna I2S non-PLL-synk (ES9038PRO: s 128fs-läge) helt alla konventionella intryck av SACD. S-3 Reference har inbyggda ultra-låg jitter-kristaller och kan kopplas till den ultrahöga frekvensen externa klockgeneratorn (10 MHz) för att ytterligare förbättra noggrannheten hos tidsaxeln. Den använder en högfrekvensrelä för att växla den standardklockan och eliminera alla chanser till ytterligare jitter.

RSR-2-12D (Reference SOULNOTE Relay)

Ett ultra-lågförlustglasrörstätat reed-relä som utför liknande en kvicksilverrelä som bas har ytterligare anpassats. Detta är ett originalanpassat relä skapat av SOULNOTE som kan nå ljudkvalitetsnivåer jämförbara med den av tråd.

Superhögkvalitativa nakna folieresistorer

Vi har tillämpat konstgjorda satellitklasser med ultrahög precision folieresistorer med exceptionella temperaturförmågor och har gjort ytterligare anpassningar med tonvikt på ljudkvalitet. Dessa ultrahöga ljudkvalitetsresistorer utvecklades internt och använder en design med naket folie för att eliminera dumpar med formsprutas.

ZERO LINK

SFORZATO Corp. och SOULNOTE gick samman för att skapa ZERO LINK, den ultimata länken som siktar på hög ljudkvalitet genom att eliminera asynkron kretsteknik från D/A-omvandlare. Anslutning av en nätverkstransport med ZERO LINK skapar ett nätverkssystem som är helt synkroniserat med DAC-klockan och uppnår dramatiska förbättringar av ljudkvaliteten genom att eliminera asynkrona kretsar i S-3 Reference.

Massiva effektkanaler

Effektkanalerna utgör majoriteten av S-3 Reference-kroppen. Strömförsörjningen för både det analoga och digitala systemet är icke-NFB-strömförsörjningar som använder stora, högkvalitativa lågmagnitud foliekondensatorer som är placerade under SACD-mekanismen.

Skummande Teflon-klädda enkla koppartrådar

Alla trådar för de analoga signalerna och strömförsörjningen använder en SOULNOTE-skummande teflonklädd enkel kopparreferenstråd. Att löda dem direkt på kretskorten eliminerar alla kontaktpunkter.

NOS-lägesanvändning

S-3 Reference använder samma mycket ansedda NOS (Non oversampling) -läge som används i D-2. Detta läge genererar inte de pre- och postekon som observeras i FIR-oversampling.

Impulsutmatningsvågform med en FIR-översamplingsfilter

Pre- och postekon är konstgjorda ”ljud” skapade av databeräkningar före och efter att data interpoleras. De gör vågformer som sinusvågor ser jämnare ut, men beräkningsalgoritmer kan påverka ljudkvaliteten eller oklarheten och läggas till tidsaxeln.

Impulsutmatningsvågform i Non oversampling-läge

Denna vågform kan endast uppnås genom att kombinera en icke-NFB-diskret förstärkare med enastående prestanda för transientrespons. Eftersom musikvågformer faktiskt är en serie av impulsformer av olika höjder eliminerar Non oversampling-läget all oklarhet i tidsaxelinformationen och skapar en mer realistisk och naturlig ljudkvalitet och en utvidgad lyssningsmiljö för det mänskliga örat, som är extremt känsligt för tidsaxeln.

  • Non oversampling-läge kan inte användas med DSD (SACD).

Oberoende vänster-höger-jording för krafttransformatorer

De digitala och analoga systemen är separerade i krafttransformatorn, med varje system monterat oberoende på en aluminiumbas som överför transformatorvibrationer från varje bas till en jordskruv. Detta eliminerar motor- eller digitalt brus från att komma in i den analoga strömförsörjningen samtidigt som den undviker intermodulation från två vibrationskällor, vilket är vanligtvis en svaghet hos konfigurationer med två transformatorer. En vital komponent för ljudkvaliteten, transformatorbasens sandwichstruktur har en aluminiumsida som svävar vid tre punkter med titanavståndsstycken och använder optimala material, struktur och form för att eliminera resonans och undvika dumpar.

SACD-mekanism med direkt jordningskonstruktion

SACD-mekanismen är monterad direkt på en jordskruv genom den maskinbearbetade aluminiumbasen. Denna idealiska konstruktion sänder vibrationer från mekanismen direkt till jordskruven, samtidigt som den upprätthåller mekanismens fysiska plats med hög noggrannhet.

Spike flytande ljudkort

Den flytande ljudkortskonstruktion som används i SOULNOTE 2nd Series har utvecklats ytterligare så att ljudkortet självt vilar på tre rostfria stålskruvar med hjälp av skruvhål ingraverade i chassit. Delarna av aluminiumljudkortet har bearbetats och blivit lättare, och hela kortet har finjusterats noggrant så att det nästan låter som om det inte finns något kort alls.

 

SPECIFIKATIONER
Tillgängliga kompaktskivor super audio CD och musik-CD (CD, CD-R och CD-RW)
Digital ingång 2 USB (Typ B) ingångar, 1 koaxial ingång (S/PDIF), 1 AES/EBU ingång
Stödd samplingsfrekvens USB: Max. 768 kHz (PCM) / Max. 22.6MHz (DSD)
Koaxial, AES/EBU: Max. 192 kHz (PCM) / Max. 2.8MHz (DSD64 DoP v1.1)
Analog utgång 1 XLR-utgång, 1 RCA-utgång
Analogt utgångsnivå Balanserad: 5,6 Vrms (Anpassad belastningsimpedans 5 k ohm eller mer)
Obalanserad: 2,8 Vrms (Anpassad belastningsimpedans 5 k ohm eller mer)
Analog frekvenskarakteristik 2Hz ~ 150kHz (+0/-1dB)
S/N-förhållande 110dB
Total harmonisk distorsion 0,008%
Analogt filter 1:a eller passiv typ
Extern klockingång 10MHz (BNC 50 ohm)
Strömspänning 230V AC 50Hz
Strömförbrukning 50W
Maximala externa dimensioner Huvudenhet: 454(B) × 170(H) × 393(D)mm
Vikt 27kg
Ingår tillbehör Spike board, spikes, fjärrkontroll, strömkabel

 

Färg

Svart, Silver

Artikelnr: N/A Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.