Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Furutech Pure Power 6E NCF

177,600 kr

Pure Power 6E NCF är i flera bemärkelser en tung fördelardosa. Den innehåller inga aktiva filter eller överspänningsskydd, den ger en stabil och kompromisslös distributon av ström till din anläggning. Pure Power 6E NCF är byggt som ett bankvalv, ett valv som fungerar som ett svart hål för EMI och RFI.

Pure Power NCF
Konstruktionen är egentligen identisk med Pure Power 6E men i NCF-versionen har man lagt till mer dämpning av kontakterna.

Kontakternas kroppar är uppbyggd av glasfiberarmerad nylon och den är dämpad med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek,  samt ett ”aktivt” dämpmaterial, NCF.

NCF-pulver eller Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två ”aktiva” egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som elimenerar statiska laddningar och dels så konverterar det vämeenergi till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idialiskt material för elektrisk och mekanisk dämpning.

Pure Power – Ett stabilt bygge
Furutech Pure Power 6E NCF är utfräst ur ett massivt stycke flygplansklassat aluminium, vilket effektivt skärmar bort RFI. Den har kontakter på alla sina fyra sidor. En av sidorna har en IEC-brunn av högsta klass och de övriga sidorna har två schuko-uttag var.

På en normal strömfördelare monteras uttagen på chasiets in eller utsida. I Pure Power 6E NCF är uttagen placerade 25 mm in i chassiet. Uttagen sitter i botten av utfrästa hål och kontakterna är monterade i utfrästa hålrum bakom kontakthålen.

Pure Powers inre rum
Pure Power 6E NCF har fyra utfrästa håligheter som försluts med en fastskruvad platta i chassiets botten. Varje uttagspar sitter i en egen utfräst hålighet, och kablarna går härifrån rakt in i kopplingsrummet i mitten av chassiet där kablarna från de olika uttagen samlas ihop innan de leds vidare till IEC-brunnen. Det centrala kopplingsrummet är fyllt med Furutechs EMI-absorberande formula GC-303 som omsluter kablarna.

Fixerade schuko-uttag
Istället för att bara skruvas fast med fyra skruvar i hörnen så hålls de rodiumpläterade schuko-uttagen fast mot chassiet med tjocka aluminiumblock som pressar längs hela kontaktens kant. Bakkanten i varje uttag fixeras dessutom med en skruv som på fabrik dras åt med ett givet moment för att uttaget skall vara helt fixerat och inte kunna röra sig, även med den tyngsta kabel ansluten.

Stabil grund
Furutech Pure Power 6E NCF står säkert på sina fyra justerbara spikes som i sin tur vilar i kraftigt tilltagna underläggsbrickor. Med sin gedigna design och sina 10 kg vikt utgör Pure Power 6E NCF en god grund för en mycket stabil strömdistibution.

Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process.

Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.