Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Soulnote D-3

246,000 kr

 

ZERO LINK

Anslutning av en nätverkstransport utrustad med ZERO LINK skapar ett nätverkssystem som är helt synkroniserat med DAC-klockan och uppnår dramatiska förbättringar av ljudkvaliteten genom att eliminera asynkrona kretsar. Inmatningen från ZERO LINK-terminalerna passerar genom en selektor bestående av en mekanisk relä som inte lägger till jitter och ansluter direkt till DAC-chippet med en layout som är unik för ZERO LINK.

En dubbelmonorual analog sektion

D-3 använder en dubbelmonorual konstruktion som använder två identiska och dedikerade uppsättningar av terminaler, Type-R-kretsar, strömförsörjningskanaler, krafttransformatorer, relädrivkretsar och reläströmförsörjningar för vänster och höger kanaler. Den är också helt separerad från den digitala strömförsörjningen, inklusive transformatorn. En fotokopplare separerar helt reläkontrollsignalerna som ansluter till den analoga signalen. Monteringsskivan för aluminiumkretskortet är inte fast, vilket lägger grunden för obegränsad och mer passionerad ljudkvalitet. Analoga kretskort monteras på oberoende höger och vänster kretskortschassi och är också oberoende av baksidans anslutningar. Liknande P-3, ansluter Teflon-klädda skumkablar de vänstra och högra oberoende sidorna av aluminiumjordankarna till respektive aluminiumjordankare som är isolerade från chassit.

Type-R-kretsar används inuti icke-NFB-balansförstärkaren

Utgångsförstärkaren använder Type-R diskreta icke-NFB-balanskretsar, liknande P-3. Den inkluderar också de nyutvecklade superhögkvalitativa nakna folieresistorerna. Med 1Ω emitterresistorer och 3.9Ω utgångsimpedans levererar den förbluffande detaljerad information och S/N-närvaro för överlägsen effektförstärkardrift.

Använder fyra ES9038PRO-kretsar

Varje kanal i DAC-chippet använder två ES9038PRO-chips, totalt fyra i enheten. Varje kanals otroligt kraftfulla 120 mA strömutsignal är en väsentlig del av den diskreta icke-NFB-DAC: en. En strömspänningsomvandlingsresistor använder nakna folieresistorer för att omvandla strömutsignalen till spänning direkt före första steget i Type-R Circuit.

Dedikerad extern klockgenerator

Eftersom klockan påverkar D/A-omvandlarens ljudkvalitet avsevärt, upptäckte vi att vi kan få bättre ljudkvalitet genom att tyst driva klockan i en separat husenhet med en separat strömförsörjning istället för att placera den inuti enheten. Så vi har slutat använda interna klockor och tillhandahåller nu dedikerad extern klockgeneratorutrustning. X-3 är den mest lämpliga externa klockgeneratorn för ren ljudkvalitet. Vi rekommenderar starkt RCC-1-klockkabeln.

Femtosekundsordning DDS

Med sin extremt låga jitter på 45 femtosekunder ger DDS LMX2594 upphov till en högkvalitativ masterklocka som justerar samplingsfrekvenserna från 10 MHz klockingången. Som ett resultat kan den driva ES9038PRO i Non-DPLL-läge (128 femtosekunder), det vill säga det bästa ljudkvalitetsläget. Genom att generera en masterklocka som matchar varje spårs samplingsfrekvens som överförs från transporten under ZERO LINK, uppnås perfekt synkronisering med transporten utan användning av PLL: er eller samplingshastighetsomvandlare.

Oberoende vänster-höger jordning för krafttransformatorer

Krafttransformatorn är uppdelad i tre oberoende transformatorer – digital, analog höger och analog vänster – där varje avsnitt monteras oberoende på sidan av en aluminiumbas som förmedlar eventuella transformatorvibrationer från varje bas till en jordskruv. Var och en av de tre transformatorerna monteras vertikalt parallellt med kretskortet för att förhindra eventuell brusinterferens i kretsarna orsakade av läckande flöde. En vital komponent i ljudkvalitet är transformatorbasens sandwichstruktur som har en aluminiumsida som svävar på tre punkter med titanavstånd och använder optimala material, struktur och form för att eliminera resonans och undvika dumpar. De 152 lågmagnitudkondensatorerna i likriktarkondensatorn och 52 ultrahastighets SiC-dioder i likriktardioden visar vårt orubbliga engagemang för ljudkvalitet. De utgör kärnan i denna massiva strömförsörjning.

NOS-lägesanvändning

D-3 använder det mycket hyllade NOS-läget (Non oversampling). Detta läge genererar inte de pre- och postekon som observeras i FIR-oversampling. * Non oversampling-läge kan inte användas med DSD.

Impulsutmatningsvågform med en FIR-översamplingsfilter

Pre- och postekon är konstgjorda ”ljud” skapade av databeräkningar före och efter att data interpoleras. De gör vågformer som sinusvågor ser jämnare ut, men beräkningsalgoritmer kan påverka ljudkvaliteten eller oklarheten och läggas till tidsaxeln.

Impulsutmatningsvågform i Non oversampling-läge

Denna vågform kan endast uppnås genom att kombinera en icke-NFB-diskret förstärkare med enastående prestanda för transientrespons. Eftersom musikvågformer faktiskt är en serie av impulsformer av olika höjder eliminerar Non oversampling-läget all oklarhet i tidsaxelinformationen och skapar en mer realistisk och naturlig ljudkvalitet och en utvidgad lyssningsmiljö för det mänskliga örat, som är extremt känsligt för tidsaxeln.

  • Non oversampling-läge kan inte användas med DSD.

RSR-2-12D (Referens SOULNOTE-relä)

Ett ultralågförlustglasrörstätat reed-relä som utför liknande en kvicksilverrelä som bas har ytterligare anpassats. Detta är ett originalanpassat relä skapat av SOULNOTE som kan nå ljudkvalitetsnivåer jämförbara med den av tråd.

Superhögkvalitativa nakna folieresistorer

Vi har tillämpat konstgjorda satellitklasser med ultrahög precision folieresistorer med exceptionella temperaturförmågor och har gjort ytterligare anpassningar med tonvikt på ljudkvalitet. Dessa ultrahöga ljudkvalitetsresistorer utvecklades internt och använder en design med naket folie för att eliminera dumpar med formsprutas.

 

SPECIFIKATIONER
Stödd samplingsfrekvens ZERO LINK, USB: Max. 768kHz (PCM) / Max. 22.6MHz (DSD)
Coaxial, AES/EBU: Max. 192kHz (PCM) / Max. 2.8MHz (DSD64 DoP v1.1)
PCM-kvantisering bit hastighet ZERO LINK, USB: 16bit, 24bit, 32bit
Coaxial, AES/EBU: 16bit, 24bit
Digital ingång ZERO LINK, USB (Typ B) 2, koaxial (S/PDIF), AES/EBU
Extern klockingång 10MHz (SMA 50ohms)
Analog utgång XLR x1, RCA x1
Analog utgångsnivå XLR: 5,6Vrms
RCA: 2,8Vrms
Frekvenskarakteristik 2Hz till 120kHz (+0/-1dB)
S/N-förhållande 110dB
Total harmonisk distorsion 0,008% (NOS/176,4kHz)
Analogt filter Primär passiv typ
Strömspänning 230V AC 50Hz
Strömförbrukning 48W
Maximala externa dimensioner Huvudenhet: 454(B) × 174(H) × 407(D)mm
Vikt 28kg
Ingår tillbehör Spike board, spikes, fjärrkontroll, strömkabel

 

Färg

Svart, Silver

Artikelnr: N/A Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.