Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Furutech Flux-50 NCF

15,000 kr

Furutech Flux-50 NCF

Du är aldrig ensam när du sätter dig ner i fåtöljen och lyssnar. Du delar strömmen från transformatorstationen med andra lägenheter, hus och industrier i din närhet. Det är därför många upplever att deras anläggningar presterar bättre sent på kvällen eller på helgen.

Flux-50 NCF är ett nätfilter för ingående ström som hjälper till att minska den effekt som förorenad ström har på ljud och bild. Filtret kopplas enkelt in mellan kabeln från vägguttaget och strömfördelaren eller komponenter i din anläggning.

Filtret tar bort distorsion skapat av jordbrus och hanterar mycket av de högfrekventa störningar som släpps ut på nätet av många komponenter i våra hem.

Typiska effekter av Flux-50 NCF är förbättrad rumsuppfattning, tightare och mer kontrollerad bas, ett mer engagerande mellanregister och förbättrad kraft och dynamik.

Konstruktionen är egentligen identisk med föregångaren Flux-50 men i NCF-versionen har man lagt till mer dämpning av kontaktkroppen.

Kontaktens kropp är uppbyggd av glasfiberarmerad nylon och den är dämpad med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek,  samt ett ”aktivt” dämpmaterial, NCF.

NCF-pulver eller Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två ”aktiva” egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som elimenerar statiska laddningar och dels så konverterar det vämeenergi till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idialiskt material för elektrisk och mekanisk dämpning.

Flux-50 består av tre delar:

  • AC-1501 (R) – IEC-brunn som har filtret inbyggt
  • FP-3TS762 – En högklassig kabel
  • FI-50 NCF (R) – IEC-hona för inkoppling i t ex strömfördelare

Huset runt filtret ärtillverkat av aluminium och är dämpat med kolfiber, nano-partiklar och pulveriserat kol. Detta ger ett hölje som är mycket effektivt dämpat mot både elektroniska och mekaniska störningar.

EMI-filtret i AC-1501 (R) innehåller en krets med spolar och kondensatorer som sänker bruset vid 100KHz med 8db, vid 500KHz med 14 dB och vid 10 MHz med mer än 30 db.

Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process.

Kategorier: , Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.