Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Furutech NCF Booster

4,499 kr

NCF Booster

Med Furutechs NCF-technologi har vi tagit ett stort steg framåt när det gäller strömmatning. Kontaktkroppens dämpning lyfter fram nyanser i musiken som vi tidigare inte kunnat höra. Resultatet slog tom Furutech med häpnad och man började fundera på andra sätt att använda NCF-teknologin.

Ett vanligt fenomen när man använder stora och tunga nätkablar är att de ofta vill ”säcka” i apparatänden och hänger ned. NCF Boster ger kontakten stöd så att den inte behöver hänga i uttaget utan sitter på ett korrekt sätt, men tack vare NCF-teknologin är NCF Booster mer än bara ett stöd.

Användning
NCF Booster har flera användningsområden. Dels kan den användas för att ge stöd till kontakter när de sitter i vägguttag eller i apparater, men den gör sig även mycket bra som kabellyftare för att minimera kablarnas kontakt med golvet.

Vad gör NCF Booster för mina kontakter?
Det uppenbara är att man hjälper kontakten i väggen eller apparaten att hålla fast kabelns kontakt och därmed eliminerar de spänningar som uppkommer när en tung kabel hänger i kontakten, men detta är långt ifrån allt.

Hemligheten ligger i NCF-inläggen som är infällda i både stödet och vikten. NCF materialet dämpar kontakten från utsidan samtidigt som det eliminerar statiska laddningar.

Vad är NCF?
NCF-teknologin är en vidreutvecking av Furutechs Piezo Ceramics koncept som först användes i FI-50 serien. Genom att tillföra keramiska partiklar i nanostorlek och kolpulver till plasten som utgör kontaktens kropp så uppnådde man fantastiska egenskaper. När de keramiska partiklarna utsätts för mekaniskt tryck så omvandlas kraften till en elektrisk laddning. Det elektriskt ledande kolet leder bort laddningen och energin omvandlas till värme. Rörelseenergin i vibrationer och akustisk återkoppling fångas upp av kontakten och omvandlas till värme.

Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två ”aktiva” egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som elimenerar statiska laddningar och dels så konverterar det värmeenergi till långt infrarött ljus. Genom att tillföra detta till Piezo Ceramics så skapade man ett dämpande material som tog det hela ett steg till. Energin i ljud och vibrationer omvandlas i kontakten via elektriska laddningar och värme till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idealiskt material för elektrisk och mekanisk dämpning.

Påverkas ljudet?
Det är alltid svårt att beskriva hur ljudet påverkas, alla upplever skillnader olika och olika anläggningar beter sig på olika sätt.

Vi upplever att NCF Booster gör stor skillnad på ljudet. Framför allt blir ljudbilden lugnare och distorsionen minskar markant vilket hjälper till att lyfta fram detaljer.

Måste jag ha NCF-kontakter
NCF Booster är inte bara ett komplement till Furutechs NCF-kontakter utan fungerar lika bra med andra kablar och kontakter.

Den ultimata kabellyftaren
NCF Booster fungerar utmärkt som kabellyftare och genom att köpa till fler hyllor till sin NCF Booster kan man på ett mycket effektivt sätt separera kablarna i anläggningen samtidigt som man tillför dämpning. (se bild)

Priser
Den internationella lanseringen av NCF Booster blev försenad med flera månader eftersom den Japanska marknadens respons var oväntat stor. När vi till slut fick tillgång till NCF Booster så hade den redan vunnit stora priser i Japan, såsom Pure Audio Division Gold Award vid VGP awards 2018 och Audio Accessory Grand Prix award.

Kategori: Brand:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.