Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Furutech e-TP609E NCF

29,400 kr

Furutech e-TP906E är ingen ny produkt. Den vann priset ”Absolute Sound 2007 Product of the Year”. Nu har den kommit i en ny NCF-version

Precis som tidigare är chassiet urfräst ur ett massivt block av aluminium och täcks av ett 11 mm tjockt aluminiumlock. Fördelaren står stadigt på fyra mjuka gummifötter som är skruvade rakt upp i aluminiumchassiet. Allt för att ge strömförsörjningen en så stabil bas som möjligt.

Egentligen så är konstruktionen i stort sett identisk med e-TP609E men i NCF-versionen har man lagt till mer dämpning av kontakterna.

De sex uttagen i e-TP609E NCF är av hög klass, man har använt sig av FI-E30 NCF med kontaktbleck i rodiumpläterad, ren koppar. Kontaktkroppen som håller alla delar på plats och isolerar dem från varandra är uppbyggd av glasfiberarmerad nylon och i den nya generationen har man dämpat den med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek samt ett ”aktivt” dämpmaterial, NCF.

NCF-pulver eller Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två ”aktiva” egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som eliminerar statiska laddningar och dels så konverterar det värmeenergi till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idealiskt material för elektrisk och mekanisk dämpning.

Kontaktblecken i FT-SDS NCF (R) består av 0,6 mm tjock, rodiumpläterad, ren koppar och de greppar stickproppens stift under hela 7 mm.

Självklart är samtliga uttagen individuellt justerade och fixerade med Furutechs patenterade Axial Locking System som reducerar resonans med en faktor 10.

Uttagen är stjärnkopplade i fas och neutral för att separera uttagen optimalt. Kabeln som förbinder uttagen med nätbrunnen (FI-09 NCF i rodium) är Furutech μ-14 kabel med kabelarea på 2,0 mm².

e-TP609E NCF innehåller ingen aktiv strömrening, man förlitar sig helt enkelt på att använda mycket bra komponenter och sätta ihop dem med mycket god precision och stabilitet. Chassiet skärmar effektivt bort RFI (Radio Frequency Interference) utifrån och i botten sitter det ett lager av GC-303 som absorberar och tar hand om den EMI (Electromagnetic Interference) som alstras från kablarna och uttagen inne i lådan.

Vill man hellre placera sin e-TP609E NCF på spikes så kan man enkelt byta ut de mjuka fötterna mot medföljande spikes.

Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process.

Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.