Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Furutech DPS-4 FI-50 NCF

13,560 kr23,000 kr

Läs test HÄR.

Färdig tillverkad Furutech DPS-4 kabel.

Längd: 1.8M (valfri längd kan fås kontakta oss för prisuppgift)

Kabel: Furutech DPS-4

Kontakter: Furutech FI-50 NCF

Strumpa: Kolfiber (valfri färg kan fås kontakta oss för prisuppgift)

Ihopsatt enligt Furutech anvisning för bästa prestanda.

Bästa Furutech strömkabeln under nanflux serien.

 

DPS-4.1
DPS-4.1 är en avancerad nätkabel och ledarna är uppbyggda av två olika kopparkvaliteter. Kärnan består av Furutechs Alpha-OCC och denna omges av två lager Alpha-DUCC.

Av tradition så har vi inom HiFi-världen velat ha renare och renare koppar samt större och större kristaller i våra kablar för att få en så effektiv signalöverföring som möjligt. Mitsubishi Material Industries, en av världens ledande producenter av mycket ren OFC, har tagit fram en teknik som får kristallerna att lägga sig optimalt tillsammans, vilket minskar kornigheten mellan kristallerna. Detta innebär att DUCC, som kvaliteten kallas, är en mycket effektiv ledare och den är framtagen primärt för att användas i audiosammanhang.

Alpha-OCC har med sina stora kristaller är en mycket bra ledare, men till skillnad mot alpha-DUCC är Alpha-OCC också väldigt riktningskänlig.

Uppbyggnad
Ledaren består av 158 st, 0,18 mm grova trådar. Hälften av dem består av alpha-OCC och utgör kärnan och är vridna medsols. Kärnan omges av ett lager (37 st) trådar i alpha-DUCC och dessa är vridna motsols. Det sista lagret (42 trådar) består även det av alpha-DUCC och är vridet medsols. Detta ger ledarna en diameter på 2,75 mm och kabelarea på 4 mm².

Isolering
Ledarna har dubbel isolering. Närmast koppartrådarna ligger ett lager högkvalitativ FEP (Fluoropolymer) och denna inre isolering omges av PE. Den färdiga ledaren är 5,75 mm i diameter.

De tre ledarna är vridna runt varandra och utrymmet mellan dem fylls ut av textilfibrer och allt omges av en non-woven barriär.

Innermantel
Ledarna och textilfibrerna omges av en innermantel i mjuk PVC. Den svarta manteln innehåller nanostora keramiska particklar och kolpulver som hjälper till att dämpa bort vibrationer.

Skärm
DPS-4.1 har dubbel skärm, dels en kopparfolie och dels en flätad skärm bestående av OFC. De två olika skärmmetoderna är effektiva mot olika typ av störningar och därför är både folie och fläta att föredra.

Mantel
Kabeln skyddas till slut av ett tjockt lager mjuk och följsam PVC. Kabelns totala diameter är 17 mm.

 

Kontakt

FI50, FI11

Artikelnr: N/A Kategori: Varumärke:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.