Fri frakt inom Sverige - gäller ordinarie sortiment

Furutech The Astoria-E

3,299 kr

Furutech The Astoria-E är en mycket bra, fabriksbyggd kabel till rimliga pengar. The Astoria-E är en helt ny konstruktion som tillkommit som ett resultat av Furutechs senaste framgångar när det gäller att hitta den ultimata ledaren för ljudsignaler.

Alpha PC-Triple C
Furutechs ledare,  Alpha PC-Triple C, är en av de bästa ledarna för ljudåtergivning. Den tillverkas av Furukawa OFC (oxygen free copper). Normalt så brukar OFC innehålla en hel del föroreningar, men tack vare Furukawas unika gjutprocess blir man av med nästan alla föroreningar, ända ned på micron-nivå.

Alpha PC-Triple C är en av de första ledarna som är designad och utvecklad just för att användas för ljudsignaler. Den är mycket stark och flexibel och kan dras till tunna trådar.

Alpha PC-Triple C – PCOCC
Traditionellt så har audiofiler världen runt föredragit enkristallig koppar (PCOCC) till sina kablar. Tack vare avsaknaden av kristaller blir det ett mycket litet motstånd genom ledaren för signalen. Processen att framställa PCOCC är mycket komplicerad och det är inte ovanligt att små brister och defekter uppstår.

Under tillverkningen av Alpha PC-Triple C passerar den rena Furukawa kopparen en kontinuerlig smidesprocess, där den utsätts för högt tryck i en kontrollerad vinkel 10 000-tals gånger. Detta förändrar kristallkornen som fanns i den ursprungliga kopparen så att de blir långsmala i trådens riktning.

Ledaren fortsätter till en andra process där man utsätter kopparen för mer tryck och gör kristalerna än längre. En avslutande process med hög temperatur sammanfogar kristallerna och nu är vår Alpha PC-Triple C klar.

Ledare
Ledarna består av 80 st, 0,18 mm grova trådar av Alpha PC Triple C. Detta ger ledarna en kabelarea på 2,03 mm². Isoleringen på de tre ledarna utgörs av mjuk och mycket flexibel PVC (0,85 mm tjock).

Isolering
De tre ledarna är tvinnade tillsammans och hålls säkert på plats med en innermantel i PVC. Innermanteln omges av en flätad skärm med 0,12 mm grova trådar i OFC och det hela omges av en mantel i en mycket flexibel PVC (1,5 mm tjock) och avslutas med en tät, svart kabelstrumpa.

Kontakter
Stickproppen på The Astoria-E är en FI-E11 och i apparatänden har den Furutechs uppgraderade FI-11, båda i kopparutförande.

Alla metalldelar är behandlade med Furutech α-process.

Säg till då du beställer så erbjuder vi öppet köp på Furutech färdiga nätkablar. Det kostar dig bara frakten om kabeln inte ger vad du hoppas.

TillverkareFurutech
KabeltypNätkabel
TermineringShucko – IEC
Längd1,5 m
Diameter13,5 mm
Kategori: Brand:
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.